Categorieën
Archief

HIDDEN FIGURES 14 december 2017

Ten tijde van de film is een man op de maan nog pure toekomstmuziek en heeft NASA er al een hele kluif aan om een astronaut in een baan rond de aarde te brengen. Om dat te bereiken, worden de beste wiskundigen van het land gerekruteerd. Ongeacht geslacht of huidskleur.

Deze film vertelt het verhaal van de drie Afro-Amerikaanse vrouwen die onmisbaar waren voor de ruimtereis van John Glenn, de eerste Amerikaan die in een baan om de aarde ging.

Deze drie zwarte vrouwelijke wetenschappers, die dankzij hun bijzonder sterke wiskundeknobbel,  verantwoordelijk waren voor de berekeningen die de ruimtereis mogelijk maakte. Zij werkten als computers (die er toen nog niet waren) en dat in de tijd dat  rassenscheiding  nog diep in de Amerikaanse maatschappij zit verankerd, waardoor iedere poging om hogerop te komen steevast de kop wordt ingedrukt, ondanks hun kennis of inzet.

Toch zit het Amerikaanse drama Hidden Figures  vol met juichmomenten waarin personages door historische barrières breken en elkaar eens goed de waarheid zeggen over ongelijkheid op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *