13 februari 2020

 

Beste Filmliefhebber

De tweede film van dit jaar vertonen wij op 13 februari  a.s. aanvang 20.00 uur.

Un amour impossible

 

Virginie Efira and Niels Schneider in Un amour impossible (2018)

(Catharine Corsini, 135 min)

 

Chantal, de dochter van de hoofdpersoon Rachel, , is de verteller van Un amour impossible, een overtuigend en aangrijpend liefdesverhaal dat zich uitstrekt over een periode van veertig jaar.

De tragische liefdesgeschiedenis heeft ook een enorme impact op de complexe moeder-dochter-relatie. Een emotioneel ingewikkelde zaak vol goede bedoelingen en het onheil niet willen of durven zien. Over schuldgevoel, liefde en angst voor afwijzing. En over de tijd die langzaam groeiend inzicht nodig heeft.

Het is alsof Chantal een biografie schrijft van haar moeder, op zoek naar antwoorden op vragen die haar al heel lang kwellen. Waarom heeft Rachel haar dochter niet bij Philippe, haar biologische vader,  weggehouden? Waarom liet ze zich steeds weer door die man inpalmen?

En  passant ontstaat er ook een mooi tijdsbeeld van veranderende tijden. In de jaren zestig kon een alleenstaande moeder met een doorzonflatje en carrièrestappen autonomie opbouwen, ook met een landerige ex die zijn kind niet wil erkennen.

Het  grotere verhaal zet de regisseur goed neer, met dank aan haar uitstekende hoofdrolspeelster. Rachel verandert moeiteloos van verlegen meisje in goedlachse werkende moeder én in een stille vrouw van middelbare leeftijd.

Foyer open vanaf 19.00 uur.               Kassa open vanaf 19.20 uur
Zaal open              19.45 uur!!              Aanvang film         20.00 uur
Wij wensen u veel kijk plezier!  

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *