14 december 2023

 

Kerstster, Komst, Kerstmis, Ster

 

 

Beste Filmliefhebber.

Onze volgende  film vertonen wij op donderdag 14 december 2023 om 20.00 uur.

Une belle course

‘Une belle course’, met Line Renaud en Dany Boon. Beeld

(Christian Carion, 91 min.)

Charles, een Parijse taxichauffeur die, zoals hij een klant vertelt, al twintig jaar zes dagen per week werkt voor zijn vrouw en dochter, maar ze daardoor nooit echt te zien krijgt. Een chagrijnige en beetje nukkige man met veel (geld)problemen.

Op een dag pikt hij de 92-jarige Madeleine Keller op. Ze moet naar een verpleeghuis – of Charles nog langs de belangrijke plekken uit haar leven wil rijden  waar ze opgroeide. Met tegenzin stemt hij in. Haar spervuur van vragen naar zijn privéleven  irriteert hem, maar soit. Zolang de meter loopt.

Charles is niet bepaald praatgraag, maar Madeleine weet toch tot hem door te dringen, door haar levensverhaal te vertellen. Via flashbacks zien we het rumoerige leven dat ze heeft geleefd, waarin de vrouwonvriendelijke geschiedenis van Frankrijk wordt bekritiseerd. Haar verhalen raken Charles, wat mooi wordt overgebracht door de heerlijke dynamiek tussen het duo.

De sfeervolle muziek, met muziek van onder anderen de fenomenale Etta James, vormt de kers op de taart.

Een ontroerende taxirit met een  hartverwarmende sfeer van een onwaarschijnlijke vriendschap die de levens van twee mensen voorgoed zal veranderen.

VERGEET UW LIDMAATSCHAPSKAART NIET MEE TE NEMEN

Foyer open vanaf 19.00 uur. Kassa open vanaf 19.20 uur.

Zaal open 19.50 uur!! Aanvang film 20.00 uur

Veel kijkplezier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *