15 februari 2018

Beste filmliefhebber,

Hierbij nodigen wij u uit voor de film van 15 februari 2018:

Manchester By The Sea

Casey Affleck in Manchester by the Sea.

(Kenneth Lonergan, 137 min)

Eén moment van onnadenkendheid. Dat is alles wat nodig was om het leven van klusjesman Lee Chandler volledig af te breken. Het heeft hem alles en iedereen afgenomen die hem lief waren en Lee tot een paria gemaakt die constant nagewezen werd. De uitleg en uiteenzetting van deze tragische gebeurtenis volgen pas als het ijzersterke drama Manchester by the Sea al een minuut of veertig op gang is.

Het valt te bezien of het meer sympathie voor Lee oplevert, want tot die tijd hebben we kennisgemaakt met een hork van een vent die twee appartementencomplexen in Boston voor zijn rekening neemt en daar regelmatig de bewoners beledigt. Lee heeft een uitermate kort lontje en begint dan ook regelmatig een matpartij in de kroeg. Gewoon omdat iemand net iets te lang naar hem kijkt of hem per ongeluk aanstoot bij het voorbijlopen. Naar blijkt draagt deze man een trauma en een enorme brok schuldgevoel met zich mee, maar zelfs het vreselijkste wat een mens kan overkomen lijkt niet voldoende om deze conciërge echt aardig te gaan vinden.

Zal de plotselinge zorgplicht voor zijn 16-jarige neefje ertoe leiden dat Lee uit zijn schulp kruipt…. en misschien gloort er dan ook nog een nieuwe liefde of…….vallen deze verwachtingen uiteen door het gewicht van de film  minstens zoveel in het verleden te leggen.

Ijzersterk rouwdrama met prachtige scenes die je lang bijblijven.

Foyer open vanaf 19.00 uur.  Kassa open vanaf 19.20 uur

Zaal open 19.50 uur!!               Aanvang film 20.00 uur

Wij wensen u veel kijk plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *