17 oktober 2019

 

 

Beste filmliefhebber,

Hierbij nodigen wij u uit voor de film  op 19 oktober 2019:

The Insult

(Ziad Doueiri, 112 min)

 

De kloof tussen christenen en Palestijnen is diep en het is bij lange na niet de enige scheidslijn in de Libanese samenleving, waar achttien verschillende religieuze groepen worden erkend.

Bijna dertig jaar na het einde van de burgeroorlog, laat de regisseur zien dat het nog altijd onder de oppervlakte kookt in Libanon. Verongelijktheid en haat steken gemakkelijk de kop op als wonden uit het verleden nooit hebben kunnen helen. The Insult mondt uit in een volbloed rechtbankdrama, waarin twee advocaten elkaar bestoken met oud zeer.

Zelden bevatte een film zoveel woede en nuance tegelijk. Het maakt dat de kijker zelf mag uitzoeken waar zijn sympathie ligt, in een drama dat de nodige vooroordelen blootlegt. Daarnaast is het knap gemaakt, en sterk geacteerd. The Insult is vooral een onderhoudend drama, waarin ruziën en beledigen haast tot kunst worden verheven. 

De regisseur behandelt al zijn opvliegende, snel in hun eer gekrenkte personages met evenveel respect en bewondering ook al is het niet een bepaald vaderlandslievende film te noemen.

Al spreekt er toch ook liefde uit voor Libanon.

Foyer open vanaf 19.00 uur.               Kassa open vanaf 19.20 uur
Zaal open              19.45 uur!!              Aanvang film         20.00 uur
Wij wensen u veel kijk plezier!  

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *