28 september 2023

Beste Filmliefhebber.

Onze volgende  film vertonen wij op donderdag 28 september 2023 om 20.00 uur.

L I V I N G

'Living' Beeld

(Oliver Hermanus , 102 min)

Wat is een goed leven? In ‘Living’ krijgt die vraag een bedachtzame en warmbloedige behandeling.

Bill Nighy, de Britse acteur die het understatement tot kunst heeft verheven, speelt een van zijn mooiste rollen. Nauwelijks emoties tonen en dan toch een verpletterende indruk maken, dat kan Nighy.

Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro, herschreef het oorspronkelijke scenario uit 1952 van Kurosawa en verplaatste het verhaal naar het stijve en conservatieve Londen van de jaren vijftig.

Regelmatig verschuift meneer Williams, een hoge ambtenaar bij de gemeente Londen, een formulier van de ene papierstapel naar de andere. Veel meer houdt zijn baan niet in. Ook nieuwkomers op het stadhuis leren al snel dat ze niet te ambitieus moeten zijn.

Bij meneer Williams – niemand kent zijn voornaam – geldt dat decreet voor zijn gehele bestaan. Sinds de dood van zijn vrouw gaat hij zonder aspiraties door het leven. Pas wanneer hij hoort dat hij terminaal ziek is, begint hij zich af te vragen wat hij allemaal gemist heeft.

Na decennialang met ijzeren discipline te hebben geleefd, besluit hij het roer om te gooien nu het nog kan. Een ontroerende innerlijke reis ontvouwt zich als Williams besluit zich vast te bijten in een dossier.

Een aangrijpende film  maar ook vaak geestig en af en toe een beetje bitter.

Veel kijkplezier

VERGEET UW LIDMAATSCHAPSKAART NIET MEE TE NEMEN.

Foyer open vanaf 19.00 uur.

Kassa open vanaf 19.20 uur.

Zaal open 19.50 uur!! 

Aanvang film 20.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *