8 FEBRUARI 2024

 

Beste Filmliefhebber.

Onze volgende  film vertonen wij op donderdag 08 februari 2024 om 20.00 uur.

L’origine du mal

‘L’origine du mal’. Beeld

(Sebastien Marnier, 159 min)

Wat is de oorsprong van het kwaad? In de speelse thriller met een knipoog is dat een steenrijk gezin. In deze vrolijke potpourri van Agatha Christie, Claude Chabrol en een vleugje Hitchcock is niets wat het lijkt.

De  veertig jarige Stéphane werkt in een visfabriek voor een karig loontje. Haar vader heeft ze nooit gekend, want die liet haar en haar moeder kort na haar geboorte in de steek. Als ze erachter komt dat hij steenrijk is, zoekt ze contact met hem. Hij blijkt met zijn spilzuchtige tweede vrouw, secreet van een dochter, mokkende kleindochter en glurende huishoudelijke hulp in een villa op een eilandje aan de Franse Riviè­ra te wonen. Dat Stéphane door hen vijandig wordt bejegend is zacht uitgedrukt.

De speelse thriller zet met aanstekelijk plezier de kijker voortdurend op het verkeerde been. Niets is wat het lijkt, te beginnen met Stéphane. Wie is deze vrouw? Wat wil ze? Waarom is ze niet kwaad op haar vader, die zich nooit om haar en haar moeder bekommerde, maar papt ze met hem aan? En wie is de vrouw die ze in de gevangenis bezoekt?

Kortom een frisse familietragedie  waar  de valsheid  van het scherm druipt waar je ondanks alles toch best vrolijk van wordt.

VERGEET UW LIDMAATSCHAPSKAART NIET MEE TE NEMEN

Foyer open vanaf 19.00 uur. Kassa open vanaf 19.20 uur.

Zaal open 19.50 uur!! Aanvang film 20.00 uur

Veel kijkplezier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *