Categorieën
Nieuwsbrief

film van 17 november 2016

 

 

 

Beste filmfans,

Wij nodigen u uit voor de film: C A R O L  op 17 november 2016.                                      (118 min. Tod Haynes)

 

 

Voor een buitenstaander is er niets vreemds te zien. Gewoon twee vrouwen tijdens de lunch. Nippend aan een martini. Gesprek over koetjes en kalfjes. Tegenpolen, dat wel.
Maar het is een eerste afspraakje, al zullen Carol en Therese dat zelf nooit zo noemen. En er wordt keihard geflirt, al zullen ze dat ontkennen.
Hoe moet dat, iemand verleiden als dat eigenlijk verboden is. Wat is  homoseksualiteit in de jaren vijftig in de VS ? Carol laat zien hoe dat gaat. Aftasten, ervoor zorgen dat je elke vrijpostigheid nog als een misverstand kunt weglachen. Dat de bijbedoelingen voelbaar, maar nooit aanwijsbaar zijn. Onder de druk van het  kwijtraken van de voogdij van haar dochter bij een scheiding en het vechten tegen de sociale conventies uit deze periode speelt deze ouderwetse romance zich af. Twee van de beste actrices van Hollywood krijgen alle ruimte om hun talenten te etaleren.

 

Aanvang film             20.00 uur 

Foyer open vanaf         19.00 uur

Kassa open vanaf        19.20 uur

Zaal open                19.50 uur!!                        

De volgende film is op 15 december 2016.