4 april 2018

 

Beste filmliefhebber,

Hierbij nodigen wij u uit voor de film  op 4 april 2019:

R E M E M B E R 

Christopher Plummer in Remember (2015)

(Atom Egoyan, 94 min)

In een New Yorks verpleeghuis overtuigt Max  Zev (Christopher Plummer) ervan om Otto Wallisch, die tijdens de WO II Blokleider in Auschwitz is geweest, en nu in de Verenigde Staten of Canada onder de valse naam Rudy Kurlander leeft, op te sporen en te vermoorden, uit wraak omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor het doden van hun families. Max is te ziek en gehandicapt om dit zelf te doen, en Zev is alleen maar een beetje dement ……

De missie van Zev is vreemd genoeg op momenten haast vermakelijk al zijn natuurlijk de aanleiding en de ernst ervan totaal anders. Er blijft een prettige soort spanning hangen om de klus die het oorlogsslachtoffer te klaren heeft. Dit voelt misplaatst aan, omdat het namelijk wel draait om genoegdoening, verzoening met het verleden en simpelweg wraak. 

Maar dat het bloedserieus is weet de regisseur te vangen in afzonderlijke episodes en intens emotionele scenes.

Dat Remember geen eenzijdige exercitie van wraak en verbetenheid is geworden is vooral te danken aan het fijnzinnige spel van Plummer. Hij speelt een man die achterom moet kijken om de laatste jaren van zijn leven door te kunnen komen.

Zijn vergeetachtigheid zou je zowel als een obstakel als een zegen kunnen beschouwen, al blijkt al snel dat het geheugen heel selectief kan zijn. Daar komt bij dat Zev geen nare man is.

Foyer open vanaf 19.00 uur. Kassa open vanaf 19.20 uur
Zaal open  19.45 uur!!             Aanvang film 20.00 uur
Wij wensen u veel kijk plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *